vrijdag 28 mei 2010

De fallopus buis - vervolg #6



28 mei 2010 De christelijke vakbond ACV schuift vier krachtlijnen naar voren waar de volgende federale regering volgens haar werk van moet maken. Samen vormen die een "vierkant voor solidariteit". Op vlak van de staatshervorming vraagt de vakbond een herfinanciering van de federale overheid, het federaal houden van de "essentiële solidariteitsmechanismen" en reële vooruitgang bij een eventuele splitsing van de sociaal-economische bevoegdheden. Het ACV vraagt een solidair project dat verbindt in plaats van ontbindt. Om zeker te zijn dat de boodschap goed zal aankomen, wijst de vakbond tot slot nog even op haar soortelijk gewicht. "De 1.690.000 leden van het ACV - de grootste Belgische organisatie en beweging ooit - rekenen op u", besluit het voorwoord van het memorandum.

De fallopus buis - vervolg #5



28 mei 2010 Voor CDH is er geen taboe om aan de taalgrens te raken en het compromis uit 1963 over de faciliteitengemeenten in vraag te stellen. Dat zegt partijvoorzitster Joëlle Milquet, zo meldt de RTBF. De ontslagnemende minister van Justitie wees erop dat het confederalisme al sinds 2001 in het partijprogramma van de Vlaamse christendemocraten staat ingeschreven. Volgens Milquet zijn er echter twee confederalismes: die van de N-VA is verschillend dan die van CD&V, aldus de ontslagnemende vicepremier. In de eerste versie worden de deelstaten omgevormd tot echte staten, in de tweede versie beperkt men er zich toe de gewesten in plaats van de federale overheid centraal te stellen. Milquet verklaart daarop dat er voor CDH geen taboe is om Brussel uit te breiden, aan de taalgrens ('die geen Berlijnse Muur mag worden') te raken of het compromis uit 1963 in vraag te stellen. In dat jaar werd de taalgrens vastgelegd en werden de faciliteiten aanvaard in zes gemeenten rond Brussel. Milquet noemde dat laatste een 'sociologische vergissing.

Bedoelt Milquet een scatalogische vergissing? Blijf maar dromen van de "idyllen van de achterpoort", G. Komrij citerend uit zijn gedichtenbundel Kakafonie.

De fallopus buis - vervolg #4




Shame on you! Hoe Brecht en Eisler schaamteloos misbruiken. De "powers that be" wrijven zich in hun handen om zoveel leut en leedvermaak. Wat baten kaars en bril? Wrong enemy, wrong time, wrong place.

5 juni 2010 Om vijf voor 12 ’s middags zingen koren in heel het land hun solidariteit uit. Voor dat optreden maakte 'Red de Solidariteit' een aangepaste versie van het 'Solidariteitslied' van Bertold Brecht en Hans Eisler.

Solidariteitslied
(Muziek Hans Eisler. Redactie tekst: Geert van Istendael)

Refrein:
Stemmen! Laat je niet temmen!
Jij Brusselaar, Vlaming en Waal!
Breek op die oude klemmen!
Stemmen! Niet te temmen!
Spreek duidelijke taal!


Strofen:
Nee, ons landje is niet slechter
dan een ander wijd en zijd,
als wij koppig blijven vechten
voor de solidariteit.
Solidariteit is simpel:
jij en ik en iedereen.
Wie zijn buren in de steek laat,
laat alleen zichzelf alleen.
Niks lijkt beter op een Vlaming
dan een Brusselaar of Waal,
als het gaat om brood op tafel,
spreken wij dezelfde taal.
Wie er ook het volk bestelen,
onze tweedracht is hun kracht.
Want zolang zij ons verdelen
zijn zij zeker van de macht.
Kijk eens hoe de winsten klimmen,
vind je dat niet asociaal?
Kijk eens hoe ’t ontslagen regent,
vind je dat nu nog normaal?
Kijk naar dividend en bonus,
naar de wetten van profijt!
Vrienden, kom, het is hoog tijd nu!
Tijd voor solidariteit!
Laat uw stem in juni horen!
Geef een solidair signaal!
Zing met ons in luide koren
't brede lied van allemaal!

De fallopus buis - interludium


Confederalisten, verenig u!

Een spook waart door B. - B.=[§³+{@(#*B²)}-&/ç]- het spook van het confederalisme. Alle machten van het oude B. hebben zich tot een heilige drijfjacht tegen dit spook verbonden. Uit dit feit vloeien twee dingen voort. Het confederalisme wordt reeds door alle "powers that be" als een macht erkend. Het is hoog tijd dat de confederalisten hun opvattingen, hun oogmerken, hun tendenzen openlijk voor de gehele wereld ontvouwen en tegenover het sprookje van het spook van het confederalisme een manifest plaatsen.
Voor dit doel moeten confederalisten van de meest verschillende nationaliteiten in Europa bijeengekomen en een manifest ontwerpen, dat in alle talen wordt gepubliceerd.

Het Confederalistisch Manifest van KM&FE revisited als inspiratie voor jongeren van vandaag die, dixit het artikel in DM van 27 mei 2010, tot een gedoemde generatie behoren: de klos van de crisis.

De fallopus buis - vervolg #3




Guy Tordeur, verbondssecretaris ACV (Brussel-Halle-Vilvoorde) en Hendrik Vermeersch, secretaris BBTK (ABVV-BHV) roepen op tot méér solidariteit

Ondanks de diepe economische crisis domineerde het communautaire gehakketak ook in de voorbije regeerperiode de Belgische politiek. En uiteindelijk viel deze regering omdat de partijen niet akkoord konden geraken over de splitsing van BHV. Althans, zo lijkt het. Maar de splitsing van BHV is niet de kern van de zaak. Daarvoor kan en moet een juridische oplossing worden gevonden. De splitsing van BHV is een vlag die een andere lading dekt: de splitsing van de sociale zekerheid, die op haar beurt de weg moet vrijmaken voor een makkelijker beleid van sociale afbraak. Daarom is het zo verontrustend dat als resultaat van al dat communautaire gehakketak en al die stoere taal, bijna alle partijen, ook in Wallonië, nu definitief zijn opgeschoven in de richting van het confederalisme. Zij vinden dat de gemeenschappen en gewesten de leiding moeten nemen in de Belgische politiek en moeten bepalen welke rol er nog overblijft voor het federale niveau. Sommige partijen verklaren uitdrukkelijk dat dit confederalisme voor hen de ultieme stap is richting separatisme. Al deze partijen spreken over de noodzaak van ‘een grote staatshervorming’ na de verkiezingen. Voor hen kan dat alleen betekenen dat gemeenschappen en gewesten nog meer bevoegdheden moeten krijgen over essentiële onderdelen van het beleid, zoals de fiscaliteit, de sociale zekerheid, de gezondheidszorg en het arbeidsmarktbeleid. Maar de uitbouw van een Vlaamse zorgverzekering, een Vlaamse kinderbijslag, een Vlaamse hospitalisatieverzekering, een regionalisering van het arbeidsmarktbeleid en van de gezondheidszorg, kortom, de splitsing van de sociale zekerheid, biedt geen enkele garantie voor een betere aanpak van de sociaaleconomische problemen van alle inwoners van ons land. De economische crisis heeft nog maar eens aangetoond hoe cruciaal een sterke sociale zekerheid is om een sociaal bloedbad te vermijden. En het is niet door de gemeenschappen tegen elkaar op te zetten dat zo’n sociaal bloedbad kan worden vermeden. Alleen door de solidariteit tussen alle werknemers in ons land te versterken, kan er sprake zijn van een krachtdadig verzet tegen het komende beleid van sociale afbraak. Alleen de solidariteit binnen een sterke federale sociale zekerheid kan de werknemers en hun gezinnen voldoende bescherming bieden tegen de vernietigende gevolgen van de crisis.

Er waart blijkbaar een spook door B.

De fallopus buis - vervolg #2




28 mei 2010 Het pensioenstelsel in België moet federaal gehouden worden, "niet nu even, maar ten eeuwigen dage". Dat zegt Frank Vandenbroucke (sp.a) vrijdag in De Morgen. "Want wat doe je anders met Brussel? Laat je de Brusselaars shoppen tussen een Vlaams en een Waals loket, dan klappen die twee stelsels uiteindelijk in elkaar." In het debat over de staatshervorming heeft het overigens weinig zin om termen als confederalisme te gebruiken, stelt het sp.a-boegbeeld nog. "Die terminologie dient vooral om essentiële vragen te ontwijken. Ik richt mijn vraag overigens niet alleen tot de N-VA. Ook van de confederalisten bij Open Vld en CD&V wil ik wel eens weten hoe ze die knoop willen doorhakken: of een eigen pensioenstelsel, of Brussel. Wat zal het zijn jongens?"

Gefundeness Fressen voor souvenirjagers


Signs on the wall! Zonder kommentaar.



donderdag 27 mei 2010

De leeuw, de krab haar kip en de slang




Bartje in de leeuwenkuil (vrij naar Daniël 6: 2-29).

Boven de satrapen, benoemd over het gehele rijk B., stelt A2 drie rijksbestuurders aan, van wie Bartje er een is. Aan hen moeten de satrapen rekenschap afleggen. Bartje onderscheidt zich van de bestuurders en satrapen door zijn buitengewone begaafdheid. A2 overweegt hem over het ganse grondgebied van B. aan te stellen. Daarom proberen de bestuurders en satrapen in Bartje’s bewind iets te vinden om hem aan te klagen maar zij kunnen geen grond voor een aanklacht vinden of hem op een misstap betrappen want hij is betrouwbaar en verzuimt nooit zijn plicht of begaat een misstap. ‘Met geen mogelijkheid zullen wij Bartje kunnen aanklagen tenzij we iets zoeken dat verband houdt met de wet van het IdeeFix”. Daarop richten de rijksbestuurders en satrapen zich tot A2: ‘Wij zijn van mening dat een grondwettelijk hofbesluit moet uitgevaardigd worden waarin wordt vastgelegd dat iedereen die voor 13 juni een verzoek tot het IdeeFix richt in de leeuwenkuil wordt geworpen. Vaardig dat verbod uit en stel het op schrift, zodat het niet kan herroepen worden.’

Als Bartje het besluit verneemt, is hij op weg naar zijn huis. In zijn bovenvertrek heeft hij, in de richting van Laken, open vensters. Daar knielt hij neer, bid tot het IdeeFix, zoals dit driemaal per dag zijn gewoonte is. Maar schimmige figuren dringen zijn huis binnen langs de openstaande vensters en treffen Bartje aan biddend tot het IdeeFix. Ze hollen naar A2 en fluisteren dat Bartje, de Vlaamse bestuurder, geen acht slaat op het besluit en wijzen hem er op dat: ‘die verordening even vastligt als elke wet van Meden & Perzen.’ A2 gromt en is ontstemd en hij zint op een middel om Bartje te redden. Tot zonsondergang doet hij alles wat in zijn macht ligt om Bartje te beschermen. Maar de duistere figuren dringen aan. Hierop geeft A2 het bevel om Bartje in de leeuwenkuil te werpen: ‘Het IdeeFix, dat u zo vasthoudend dient, zal u redden!’ Er wordt een steen gebracht waarmee de opening van de kuil wordt afgedekt en verzegelt.

Daarna keert A2 terug naar zijn paleis. Hij kan evenwel de slaap niet vatten. Vroeg in de ochtend staat hij op en haast zich naar de leeuwenkuil. Zodra hij in de buurt van de kuil komt, roept hij met bedroefde stem: ‘Bartje, dienaar van het levend IdeeFix, dat u zo vasthoudend dient, heeft het u van de leeuwen kunnen redden?’ En Bartje repliceert: ‘Albertje, het IdeeFix heeft de leeuwenmuilen verzegeld. Ze hebben mij geen kwaad gedaan, omdat ik onschuldig ben.’ A2 is verheugd en beveelt Bartje uit de kuil te halen en de povere idioten, die Bartje beschuldigd hebben, gevangen te nemen en in de leeuwenkuil te werpen. Voor ze de bodem van de kuil bereiken, storten de leeuwen zich op hen en vermorzelen al hun botten.

Daarop proclameert A2 aan alle volkeren en naties, welke taal zij ook spreken en waar ter wereld zij ook wonen: ‘dat iedereen in het rijk eerbiedig ontzag moet tonen voor het IdeeFix van Bartje. Want het is de eeuwige oplossing. Het redt en bevrijdt, geeft tekenen en doet wonderen. In de krabbenmand of slangenkuil die B. is, heeft het Bartje uit de klauwen van de als leeuwen gecamoefleerde kiekens gered.’

En zo vergaat het Bartje voorspoedig onder het lichtend pad van het confederalisme in het Europa van de regio’s.

Bang in hoopvolle dagen? De toestand is hopeloos maar niet ernstig?


Iceland-Flanders, einn baráttu.

Met Tina Turner’s Simply the Best als achtergrondmuziek worden programmapunten over de IJslandse daken geschreeuwd: gratis handdoeken in alle zwembaden, eindelijk een ijsbeer in de zoo van Reykjavik, een noordelijke versie van het pretpark Disneyland op de plaats van Vatnsmyri, de luchthaven vlakbij Reykjavik, meer favoritisme ten voordele van de eigen vrienden en een drusgvrij parlement tegen 2020.
De burleske IJslandse politieke beweging Besti Flokkurinn (Beste Partij) met stip ichiban.
Boodschap: de verantwoordelijken voor de oude politiek, die IJsland aan de rand van de afgrond hebben gebracht, moeten verdwijnen. De kiezer lijkt die mening te delen.

De fallopus buis - vervolg #1




Hoe dichter 13 juni nadert, neemt het kommentaar exponentieel toe. Hier gaan we.

27 mei 2010 Groene jongeren werken samen met "Vijf problemen, cinq solutions". Voor de verkiezingen van 13 juni slaan Jong Groen! en écolo j de handen in elkaar. "Er zijn heel veel problemen in ons land en om die op te lossen, hebben we nood aan politici die samenwerken en dialogeren. De methodes van de Bart De Wevers, Alexander De Croo's en Yves Letermes van deze wereld werken niet. Een oplossing tot deblokkage zit bij de groene familie omdat die wel samenwerkt en oplossingen zoekt", stelt Jong Groen!-voorzitter Kristof Calvo. De groene jongeren bundelden dan ook hun krachten en stelden "Vijf problemen, cinq solutions" voor om de problemen waarmee ons land geconfronteerd wordt op te lossen. Eerst en vooral pleiten ze voor een federale kieskring. Die zal politici dwingen zich anders op te stellen, zegt Calvo.

Het wordt dringen aan de poort van de fallopus buis!




Hieronder een bloemlezing uit kommentaren sedert 30 april 2010. Het is de bedoeling dit overzicht dagelijks aan te vullen tot een heus compendium, bruikbaar vanaf 14 juni 2010 om 00:00:01.

Damnant quod non intellegunt

27 mei 2010 Open Vld-kopstuk Guy Vanhengel wil dat N-VA klare wijn schenkt. "Als de partij blijft zeggen dat de splitsing van het land haar einddoel is, dan kan die moeilijk mee aan tafel gaan zitten om te onderhandelen over de staatshervorming, want die doelstelling is die van niemand anders en zo bereik je nooit een akkoord", aldus de ontslagnemende vicepremier.

27 mei 2010 Zolang de N-VA haar separatistische agenda niet afzweert, is ze voor ontslagnemend vicepremier Guy Vanhengel (Open VLD) na de verkiezingen van 13 juni niet welkom bij de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe federale regering. Dat zegt Vanhengel in een interview met De Morgen dat zaterdag verschijnt. De liberale politicus zegt op 14 juni geen mensen aan de onderhandelingstafel te willen 'die worden gedreven door extremen'. 'Al degenen die als einddoel de onafhankelijkheid van Vlaanderen hebben ten koste van ons hele economisch systeem: laat die er tussenuit', aldus Vanhengel. 'Daar gaan we geen millimeter mee vooruitgaan, daar gaan we alleen maar mee achteruit gaan'.

27 mei 2010 De overstap van een andere omroepjournalist, die voortaan ín de politiek aan politiek zal doen, trok ook veel media-aandacht, precies zoals het bedoeld was. Sommige oud-collega’s deden in hun interviews met de man (S. Bracke) geen enkele moeite om te verhelen dat ze het oneens waren met zijn partijkeuze.

26 mei 2010 Volgens politicoloog Carl Devos zou een eventuele monsterscore van N-VA bij de verkiezingen van 13 juni een probleem kunnen vormen voor de regeringsvorming. Een regering zonder N-VA zou een huzarenstuk betekenen, omdat er de laatste weken een sfeer van haat is gecreëerd tegen de N-VA.

26 mei 2010 De stellingname, dixit Béatrice Delvaux (DM), van de andere Vlaamse partijen dit weekend is voor het zuiden van het land bemoedigend en zorgwekkend tegelijk. Bemoedigend omdat de partijen blok vormen tegen de separatistische ambities van de NVA en zich dus verantwoordelijke gesprekspartners tonen.

26 mei 2010 Nav interview in La Libre. Een traumatiserend interview, dixit Marcel Cheron, ECOLO. Net nu de Franstalige partijen – ook de CDH en het FDDF – tot het besef zijn gekomen dat “non” niet langer een optie is, krijgen we tegenover ons iemand die de hele boel wil opdoeken? Dit is een klap in het gelaat van de Franstaligen en dat is wellicht ook precies de bedoeling.

25 mei 2010 FDF-voorzitter Olivier Maingain reageert scherp op het pleidooi voor confederalisme van Open VLD en N-VA. 'Boerenbedrog', De N-VA pleit in haar verkiezingscampagne ook voor een confederaal model, maar heeft de Vlaamse onafhankelijkheid als einddoel.

23 mei 2010 Rik Torfs (DM) Je hebt De Wever, de man die het been stijf houdt en iedereen een lesje leert tot ze het uiteindelijk begrepen hebben. En je hebt Siegfied Bracke, zo in hart en nieren en vermoedelijk nog andere organen een man van de dialoog. Dan zie je toch die twijfel van een wat grotere parrtij die naar het centrum komt en dus ooit zal moeten kiezen tussen steriele standvastigheid of haar handen vuil maken. Ik denk ook dat de dialoog tussen NVA en de Franstaligen niet zal slagen. Eerst omdat De Wever bij hen een hoeveelheid soms irrationale irritatie wekt, waardoor ze zich onbegrepen voelen. Maar erger, en dat is een diep probleem, weten de Franstaligen ook dat je met De Wever nooit stopt met onderhandelen omdat zijn ultieme doel geen, tijdelijk nieuw evenwicht is, maar de splitsing van België tout court.

23 mei 2010 De visie van N-VA-voorzitter Bart De Wever op de toekomst van het land getuigt van een gevaarlijke blindheid. Dat meent CDH-voorzitster Joëlle Milquet. Milquet hekelt de de facto-splitsing van het land onder de vorm van een leeg confederalisme, de splitsing van de sociale zekerheid, het cobestuur over Brussel en het misprijzen voor de Franstaligen in de visie van De Wever. 'Het is dan ook te begrijpen dat we neen moesten zeggen tegen zijn visie en ja tegen zij in het noorden van het land die nog een gezamenlijk project in een hervormd België willen', aldus Milquet zaterdag in de marge van een CDH-congres. De CDH-voorzitster reageerde op verklaringen van De Wever in La Libre Belgique, waar hij zich had afgevraagd of Milquet gek was geworden met haar belgicistische campagne 'L'Union fait la force'.

22 mei 2010 Tijdens het verkiezingscongres van CD&V heeft partijvoorzitster Marianne Thyssen zaterdag uitgehaald naar de N-VA. 'Mogen de kiezers nu eindelijk weten waar de N-VA voor staat?', zo vroeg Thyssen. Ze pleitte voor een new deal voor België. De CD&V-voorzitster haalde uit naar de vroegere kartelpartner van haar partij. 'Mogen de kiezers nu eindelijk weten waar de N-VA echt voor staat? Wat is nu eigenlijk hun ambitie: een hervorming van het land of het einde van het land? Separatisme of geen separatisme?', zo vroeg ze zich af. Volgens Thyssen vergeet de N-VA de essentie van democratische verkiezingen: 'eerlijk en duidelijk zeggen waar je voor staat'.

21 mei 2010 Steve Stevaert bij Phara: Veranderen kan alleen maar door een akkoord, een compromis. De partijen die de zaak in beweging kunnen zetten, vind je dus van liberalen, christen-democraten, socialisten tot groenen. En niet bij de NVA of consorten. Als je geen compromis kan maken, kom je nergens en blijf je een partij van het status quo. En dat is het drama van De Wever. En dus hoopt Stevaert dat zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk stemmen uitbrengen op partijen die het land kunnen veranderen.

12 mei 2010 Gouverneur Guy Quaden van de Nationale Bank laat weten: “Wij moeten 15 jaar besparen” (Knack,). Tegenover een dergelijk toekomstscenario is er maar één geldig antwoord: versterk de solidariteit!

12 mei 2010 De ACV-voorzitter Jan Renders roept de kiezers op om op 13 juni te gaan stemmen en te kiezen voor 'partijen met oplossingen, zowel voor de staatshervorming als voor de crisis'.

12 mei 2010 De politiek moet haar verantwoordelijkheid nemen, maar de kiezer ook, aldus Cortebeeck. ACW-voorzitter Luc Cortebeeck vraagt de kiezer "goed na te denken". In een interview met De Standaard, dat ook in Het Nieuwsblad verschijnt, haalt de ACV-voorzitter uit naar de Vlaamse 'zweeppartijen' en roept hij de kiezers op om te stemmen voor "een partij die verantwoordelijkheid wil opnemen". "De tijd is lang voorbij dat we als ACW oproepen om voor één welbepaalde partij te stemmen. Maar ik wil tegengas geven aan de oproepen om niet te gaan stemmen, ook al heb ik veel begrip voor de reacties van ontgoocheling of verontwaardiging over de val van de regering over BHV. Niet gaan stemmen op 13 juni is geen antwoord", aldus Cortebeeck. "Ik roep dus iedereen op om te kiezen voor een partij die verantwoordelijkheid wil opnemen. En in dit land betekent dat compromissen (durven) sluiten. Of het nu CD&V of Groen of SP.A is. A la limite Open Vld, al delen die ons sociaal gedachtegoed niet". Toch vreest hij voor een radicaal stemgedrag. "Juist daarom moeten wij tegengas geven. Vergeet niet dat de versnippering van het politieke landschap door de kiezer in de hand wordt gewerkt. Al die stemmen op een van de Vlaamse zweeppartijen. Op harde roepers die niet in de regering (willen) zitten".

7 mei 2010 Een verkiezingsoverwinning van de separatistische partijen kan "ernstige en negatieven gevolgen hebben voor de economische toekomst van het land". Dat zegt minister van Staat Mark Eyskens vrijdag in Le Soir. Een zege van partijen als N-VA en Vlaams Belang in juni zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot een ratingverlaging van België op de internationale markten. "Een verhoging van de rentevoeten zou een ramp zijn voor de Belgische begroting, voor de investeringen en dus voor de economie", luidt het.

5 mei 2010 Ontslagnemend vicepremier Laurette Onkelinx (PS) vreest dat een regering met vier Franstalige partijen het enige antwoord wordt op een verkiezingsoverwinning van de N-VA. Onkelinx ziet regeren met de N-VA niet zitten. 'Er zijn niet alleen hun extreme communautair standpunten, er is ook hun onvermogen om compromissen te sluiten'.

30 april 2010 ABVV-voorzitter schetst somber beeld In zijn 1 mei-toespraak uitte ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw zijn grote bezorgdheid over de politieke situatie. De Leeuw zei dat we in de diepste economische en financiële crisis sinds decennia zitten. Daar komt nu een diepe politieke crisis bovenop waarvan extreemrechts en separatisten garen zullen spinnen, aldus de voorzitter van de socialistische vakbond. Volgens De Leeuw zullen verkiezingen niets oplossen, 'wat Alexander De Croo daarover ook denkt'. 'We hebben nu al drie jaar communautair opbod achter de rug voor een 40 jaar aanslepend probleem', aldus De Leeuw. Voor het ABVV moet 'werk, werk, werk' de prioriteit zijn.

Helaas, omissis iocis , het noodlot van elke kommentaar (klik op de tekening om deze uit te vergroten):

woensdag 26 mei 2010

The Brussels' fight of the night




Rumble in the jungle or Thrilla in Manilla revisited!

Live reporting from the June 13 super punch-out at the BHV-coral!

Laaaaaaaaaadies & Geeeeeeeeeentlemen … in one corner, weighing in at 1 ton, the need-craving, the sinner’s prayer-saying, heavyweight champion of francophonia Olivier The Frog Maingain ... and in the other corner, at 100 lbs., but standing 40 feet high, the leadership-developing, people-challenging, vision-carrying Bart The Wizzard De Wever !!!

Welcome! Now let's get this show on the road.

The frog: Bonjour! Bonjour! Je suis Olivier Le Maingaindrai! Ha, ha! J'viens te chercher!
The Wizzard: Sesshō, Bart to mōsu! I still remember our first fight. Now I'm gonna make you pay back, Banzai.
F: Watch out! I am a killer. I am the Bear Hugger.
W: Hey! Is this kid a joke? Where's the real challenger?"
F: Ai Olivier Le Maingaindrai, ai soda grabujiber! Hé, hé! Vive la France! Attention à mon menton! Ne frappe pas mon menton!
W: Dies ist boxen, Little Mac, nicht ein Kaffeekränzchen! Shimata! Mich? Deutsche Präzision. Sie? Windmühle.
F: I won't forgive you if you hurt my face. Madamada! Ich bin eine Kampfmaschine! Yerim seni laaaan!
W: I feel like eating. After I win, lets go to lunch!
F: ¿No te parece que huelo a victoria? Me llaman Olivier, Don O. ¿Que pasa?
W: Kuckuck! Kuckuck! Deine Stunde hat geschlagen! ¿Quieres más?
F: Be gentle with me, please. Hoo, hoo, hoo, hooo.
W: Had your goodnight kiss? 'Cause I'm about to put you down for the night. Hate holding back. People who can't feel the rhythm are so lost. Do you have the rhythm.
F: Cheater? I don't know what you're talking about, amigo.
W: Hey! Olivier Baby... Say Goodnight. Welcome to dreamland. I think you're gonna have a nightmare tonight.
F: Let me win. I've lost so many times I forgot how winning feels.
W: Huh? Don't you like my show? Go home! The show is over.

Ha! Un, deux, trois, quatre, cinq, six, sept, huit, neuf, KO!

For a full report with images: click here. Have fun with the eternal truth!

Barbertje moet hangen!



VRIJ NAAR MAX HAVELAAR’S MULTATULI

JOURNALIST (Béatrice Delvaux bv om het zichtbaar te maken).
Mijnheer de rechter, daar is de man die B. vermoord heeft.
RECHTER.
Die man moet hangen. Hoe heeft hij dat aangelegd?
JOURNALIST.
Hij heeft haar in twee kleine stukjes gesplitst. Eerst geconfederaliseerd, vervolgens gesalamiseerd.
RECHTER.
Daaraan heeft hij zeer verkeerd gedaan. Hij moet hangen.
BART.
Rechter, ik heb B. niet vermoord! Ik heb B. op een nieuwe leest geschoeid. Er zijn getuigen die zullen verklaren dat ik 'n goed mens ben, en geen moordenaar.
RECHTER.
Man, ge moet hangen! Gij verzwaart uw misdaad door eigenwaan. Het past niet aan iemand die van iets beschuldigd is, zich voor 'n goed mens te houden.
BART.
Maar, rechter, er zijn getuigen die het zullen bevestigen. En daar ik nu beschuldigd ben van moord...
RECHTER.
Gij moet hangen! Gij hebt B. stukgesneden, gesplitst, en je bent ingenomen met jezelf... drie kapitale delikten! (Plots, verschrikt) Wie ben jij, vrouwtje?
VROUWTJE.
Ik ben B.
BART.
Rechter, je ziet dat ik haar niet vermoord heb!
RECHTER.
Hm... ja...zo! Maar het splitsen dan?
VROUWTJE.
Neen, rechter, hij heeft me niet gesplitst. À propos, de naam is Barbertje. Hij heeft mij integendeel veel goeds gedaan via het confederalisme. Hij is 'n edel mens!
BART.
Je hoort het, rechter, ze zegt dat ik 'n goed mens ben.
RECHTER.
Hm... het derde punt blijft dus bestaan. Journalist, voer die man weg, hij moet hangen, en verkondig dag aan dag via je column in de krant: hij is schuldig aan eigenwaan en moet hangen.
JOURNALIST.
Excellent! Le Maingaindrai levert wel een accurate foto bij de reeks artikelen! Et voilà.

The witches of Eastwick


Spelen Marianne Thyssen, Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx de hoofrollen in een sequel van The witches of Eastwick? Zijn ze onderling inwisselbaar?

En, in antwoord op talrijke reacties, Caroline Gennez werd geen rol aangeboden.

De "million dollar" opdracht: kleef de naam van elk van deze drie schrikgodinnen op een figuur waar ze pertinent thuishoort.