woensdag 26 september 2007

Het leggen van het (laatste) ei?




Laatste wanhoopspoging om zich te verzetten tegen het onvermijdelijke, nl de totstandkoming van een confederale staat. Wordt eindelijk het ei gelegd?

In Knack: “De Franstalige partijen lanceren naar aanleiding van BHV zelf een reeks voorstellen. Het opmerkelijkste is dat van de PS-kamerfractie, die een voorstel van bijzondere wet heeft klaargestoomd dat een forse uitbreiding van het Brussels gewest op het oog heeft. De kamerfractie van de Franstalige socialisten wil Brussel niet alleen uitbreiden met de zes faciliteitengemeenten, maar wil in de andere gemeenten van Halle-Vilvoorde via een volkstelling laten bepalen of de gemeenten bij Brussel moeten worden gevoegd.

OPLETTEN IS DE BOODSCHAP VOOR HET FRANSTALIG FRONT MR/PS/CdH. PIPO BUITEN CATEGORIE PHILIPPE MOUREAU ROERT DE (OORLOGS)TROM.

Opmerkelijk is ook dat Voeren weer de kop opsteekt. Het voorstel van de PS-kamerleden wil dat Voeren weer deel zou gaan uitmaken van de provincie Luik. De Franstalige liberalen van de MR willen een referendum organiseren in de rand-en faciliteitengemeenten. Het is de bedoeling de bewoners te vragen of ze in Vlaanderen willen blijven wonen dan wel naar Brussel komen.

STOFFEN HAPPART EN ZIJN KORNUITEN HUN MUSKETTEN OPNIEUW AF?

Kamerlid François-Xavier de Donnéa zei woensdagochtend te geloven dat heel wat Franstaligen liever in de Vlaamse rand rond Brussel zouden blijven.

WAAROM?