maandag 7 juni 2010

De fallopus buis - vervolg # 22


4 juni 2010 Het is Open Vld-voorzitter Alexander De Croo opgevallen dat CD&V en sp.a vriendelijk voor elkaar zijn in deze verkiezingscampagne. "Ik heb niet gezegd dat er gesprekken plaatsvinden, " verklaarde hij in De Ochtend - zonder evenwel andere partijen bij naam te noemen - "ik heb enkel vastgesteld dat de debatten nogal gezapig zijn." Volgens De Croo is er na de verkiezingen nog genoeg gelegenheid "om aan elkaar te snuffelen". Verwijzend naar een debat tussen Yves Leterme en Johan Vande Lanotte eerder deze week, zegt De Croo ook in De Morgen dat "ze zich op het einde hebben moeten tegenhouden om elkaar geen drie zoenen te geven".

Bekijk hieronder de eerste 15 seconden uit Duck Soup van de Marx Brothers. Gewoonweg hilarisch, vooral wanneer men terugdenkt aan het fragment met Yves & Johan tijdens "Nancy & Debbie" net voor de verkiezingen van 2007!



"Je moet dat niet doen", vindt de Open Vld'er. "We hebben nog anderhalve week, laten we zeggen waar we voor staan en aan de kiezer een zo duidelijk mogelijke keuze geven over personen en programma's. Zij verdelen de knikkers en daarna kunnen we nog genoeg aan elkaar snuffelen." Of zijn partij bereid zal zijn in de regering te stappen? "Dat hangt heel sterk af van de uitslag die wij zullen halen en natuurlijk ook van het programma. Als wij kunnen zorgen voor een krachtige en stabiele regering die de belastingen op werken, sparen en investeren niet gaat verhogen, dan zijn we bereid te spreken. Maar dat hangt ten eerste af van het mandaat dat de kiezer ons al dan niet geeft."

Geen opmerkingen: