maandag 31 mei 2010

De fallopus buis - vervolg # 8




31 mei 2010 Op 6 juni, een week voor de verkiezingen, organiseert de vzw Belgavox weer een gratis concert in Brussel om op te roepen tot meer solidariteit en meer dialoog. Vorig jaar organiseerde Belgavox vlak voor de Vlaamse verkiezingen een gratis concert aan de voet van het Brusselse Atomium. Doel was om bij te dragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België.

Even terug in de geschiedenis. 27 oktober 2009 - Stijn Kolacny heeft samen met RTBF-journalist Alain Gerlache de 'Prijs voor politieke moed' van B-Plus gewonnen. B Plus is een organisatie die opkomt voor de eenheid van België. B Plus reikt de prijs sinds 2006 uit aan Vlaamse en Waalse bekende figuren die zich hebben onderscheiden door hun gehechtheid aan het federalisme en die zich boven de communautaire polemiek hijsen. De laureaten hebben volgens B Plus ook bijgedragen om de klassieke clichés te doorbreken en bruggen te slaan tussen beide gemeenschappen in ons land. Doel was om bij te dragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in België.

Vanwaar toch die existentiële angst voor het confederalisme? Als het enigzins soelaas kan bieden, klik hieronder voor de muzikale achtergrond bij "the day after":

Geen opmerkingen: